Hoppa till huvudinnehåll
match race center

Match Race Center

Match Race Center är en mötesplats och arena för matchracing. Centret bedriver träning, tävling och företagsseglingar i tillhandahållna båtar av typen Fareast 28R. 

Bli medlem i Match Race Center

Genom att köpa ett abonnemang i GKSS Match Race Center får ni obegränsad tillgång till våra Fareast 28 R. Bokningar av träning sker via centrets egen bokningssida. Ni som team köper gemensamt ett abonnemang och blir då medlemmar i GKSS Match Race Center. 

Som medlem får du förutom fri tillgång till våra båtar även möjligheten att delta på de organiserade träningar med tränare som klubben bedriver varje onsdag. 

Teamen består av fyra till fem personer för mix- eller herrlag och fem personer för damlag.

Båtarna ligger i vattnet från tidig vår till slutet av november. GKSS står för drift av båtarna men teamen förväntas utföra enklare reparationer om skada uppstår under träningspass. Årsavgiften för medlemskap i GKSS Match Race Center är 30 000 kronor. För att få använda båtarna krävs en deposition på 15 000 kronor som återfås om teamet väljer att avsluta sitt medlemskap i Match Race Center.

Om du vill köpa ett abonnemang så läs igenom Instruktioner MRC, ladda sedan avtalet och skicka in det tillsammans med besättningsuppgifter.

Instruktioner MRC (PDF)Abonnemangsavtal (PDF)Besättningsuppgifter (PDF)

Skicka abonnemangsavtalBoka Träningsbåt

Saknar du lag?
För dig som inte har ett fullt lag så arrangerar Match Race Center regelbundet kurser i matchracing. Kurserna är en utmärkt mötesplats för dig som vill finna likasinnade och kanske är det början på en lång och rolig resa inom matchracingen.

Kappseglingskurs

Kappseglingskurs för vuxna
För dig som har seglat en del och nu vill utvecklas och lära dig mer om kappsegling i kölbåt. Denna kurs genomförs i Långedrag och vi seglar runt rundningsmärken på vattnet utanför piren. Under kursens gång tränar vi på besättningsarbete, trimning och taktik. Då dessa moderna båtar saknar motor ingår även segling in och ut ur hamn i utbildningen. Varje båt seglar med en besättning om fyra till fem seglare och har även en instruktör ombord.

Kursen går på tisdagar kl. 17.00-20.30 med start 26 april och sedan torsdagar under maj . Antal tillfällen beror på väder. Till denna kurs kan du använda ditt friskvårdsbidrag. 

Kostnad: 3 950 kr, avser 5 tillfällen och därefter 790 kronor per tillfälle.
Boka

Mattias Rahm

Mattias Rahm

Projektledare GKSS Match Cup Match Race Center

Nyheter

Marstrand
12 jul 2024

Medlemssegling 31 augusti

Sommarens trevligaste segling för GKSS medlemmar.

Läs mer
Ytterligare tre seglare i den svenska OS truppen
13 jun 2024

Ytterligare tre seglare i den svenska OS truppen

Seglingstruppen till OS växer. Hanna Jonsson och Emil Järudd kommer representera Sverige i Nacra 17...

Läs mer
13 jun 2024

Fira Nationaldagen vid havet

Välkommen till en nationaldag vid havet med segling, kanonsalut och egen båtlinje!

Läs mer
Nacra VM, 49er EM
13 jun 2024

Nacra VM, 49er EM

På förra veckans VM i Nacra 17 klassen gjorde våra två team fantastiska prestationer. Emil Järudd...

Läs mer