Hoppa till huvudinnehåll
Fareast 28

Fareast 28R-Sprint­segling

GKSS Match Race Center är en mötesplats och arena för sprintsegling och matchracing. Centret bedriver träning, tävling samt företagsseglingar i våra Fareast 28R. 2020 började vi segla den populära seglingsformen sprintsegling och nu intensifierar vi den satsningen. På måndagar under vår och höst kommer vi genomföra träningsrace som leds av tränare.

Sprintseglingsabonnemang

Genom att köpa ett sprintseglingsabonnemang i GKSS MRC får ni segla sprintsegling i Fareast 28R. Bokningar av träning sker via centrets egen bokningssida. Ni som team köper gemensamt ett abonnemang och blir då medlemmar i GKSS Match Race Center.

Vi har 4 olika abonnemang inom GKSS MRC. Två av dessa vänder sig till sprintseglare och kostar olika beroende på hur mycket man vill träna.

Det stora abonnemanget ger er obegränsad tillgång till båtarna. Förutom tillgång till båtarna får ni även delta i våra organiserade träningar med tränare på måndagar.

Det mindre abonnemanget ger er rätt att deltaga på MRC´s måndagsträningar.

Teamen består av 4-5 personer för mix eller herrlag samt 5 personer för ett tjejteam.

Båtarna ligger i vattnet från tidig vår efter att isen släppt till slutet av november. GKSS står för drift av båtarna men teamen förväntas utföra enklare reparationer om skada uppstår under träningspass. Årsavgiften för medlemskap i GKSS Match Race Center är mellan 18.000kr och 32.000kr beroende på abonnemang. För att få segla krävs också en deposition på 15.000kr som återfås då teamet väljer att avsluta sitt medlemskap i MRC.

Inget lag? - Inga problem.

För dig som inte har ett fullt lag så arrangerar MRC regelbundet kurser i Fareast 28. Kurserna är en utmärkt mötesplats för dig som vill finna likasinnade och kanske är det början på ett nytt seglingsteam

Kappseglingskurs

Kappseglingskurs för vuxna
För dig som har seglat en del och nu vill utvecklas och lära dig mer om kappsegling i kölbåt (Fareast). Denna kappseglingskurs genomförs i Långedrag och vi seglar runt rundningsmärken på vattnet utanför GKSS. Under kursens gång tränar vi på besättningsarbete, trimning och taktik. Då dessa moderna båtar saknar motor ingår även segling in och ut ur hamn i utbildningen. Varje båt seglar med en besättning om 4-5 seglare samt har en instruktör ombord.

Kursen går på tisdagar med start 26/4 samt torsdagar 12/5 och 19/5 kl. 17.00-ca. 20.30.

5-7 tillfällen beroende på väder.

Till denna kurs kan du använda ditt friskvårdsbidrag. 
Pris: 3 950kr (Avser 5 tillfällen) därefter 790kr/tillfälle  
Boka

Kontakt

Mattias Rahm

Mattias Rahm

Projektledare GKSS Match Cup Match Race Center

Nyheter

Marstrand
12 jul 2024

Medlemssegling 31 augusti

Sommarens trevligaste segling för GKSS medlemmar.

Läs mer
Ytterligare tre seglare i den svenska OS truppen
13 jun 2024

Ytterligare tre seglare i den svenska OS truppen

Seglingstruppen till OS växer. Hanna Jonsson och Emil Järudd kommer representera Sverige i Nacra 17...

Läs mer
13 jun 2024

Fira Nationaldagen vid havet

Välkommen till en nationaldag vid havet med segling, kanonsalut och egen båtlinje!

Läs mer
Nacra VM, 49er EM
13 jun 2024

Nacra VM, 49er EM

På förra veckans VM i Nacra 17 klassen gjorde våra två team fantastiska prestationer. Emil Järudd...

Läs mer