Hoppa till huvudinnehåll
seglarskola

Seglarskola

Välkommen till GKSS seglarskola! Vi erbjuder många olika typer av kurser på olika nivåer för både barn, ungdomar och vuxna. 

Segling tillgänglig för många

Vi vill skapa möjligheten att fler får chansen att uppleva den fantastiska känsla segling skapar. Vi erbjuder utbildning oavsett ålder, erfarenhet eller funktionsvariation, och varje år lär sig fler än tusen barn, ungdomar och vuxna sig att segla under ledning av våra fantastiska instruktörer.

I vårt AccessAbility Center skapar vi möjligheter för personer med funktionsvariation att segla under anpassade former. I Frihamnen, i centrala Göteborg, erbjuder vi prova-på-segling för de som ännu inte känner sig redo att ta steget fullt ut och anmäla sig till en kurs.

Inom projektet Vattenvana har vi simskola för vuxna, och här skapar vi möjlighet för särskilt utsatta grupper att närma sig båtlivet via en inledande simundervisning.

Basen för verksamheten är vår hamn och klubbhuset i Långedrag. Seglarläger för ungdomar hålls på vår egen ö, Æolusön, som ligger i Göteborgs södra skärgård. Våra kurser för vuxna utgår både från Långedrag och vår filial Korvetten på Marstrand.

Våra seglarskolor

Bokning av kurser och medlemskap görs via vår webbshop och vi tar inte emot bokningar via telefon eller mejl.

Boka kurs

Bra att veta

Medlemsförtur
Är du medlem har du förtur att boka våra läger på Æolusön och Långedrag, och det är deltagaren på lägret som ska vara medlem. För att förtur skall gälla inför säsongen 2025 måste medlemsskap för 2024 vara tecknat och betalt senast 30 september 2024

Avbokningsregler barn- och ungdomsläger
Vid avbokning av läger på Aeolusön och Långedrag återbetalas 80 procent av avgiften fram till 60 dagar innan lägerstart. Vid avbokning senare sker ingen återbetalning. Om man har förhinder att närvara på grund av sjukdom eller skada återbetalas 80 procent av kursavgiften vid uppvisande av läkarintyg.

Kvarglömda kläder
Kvarglömda kläder från sommarens läger finns på GKSS Kansli under två veckor efter avslutat läger, därefter skänks de till välgörenhet. Endast märkta kläder tas till vara.

 Saknar du något kontakta oss gärna.

Kontakta oss

 

vattenvana

AccessAbility & Vattenvana

Båda verksamheterna har som mål att göra sporten tillgänglig för fler. AccessAbility erbjuder segling för barn och unga med funktionsvariation och Vattenvana har segling och simskola för ungdomar och...

Läs mer
aeolusön

Æolusön

Här skapar vi tillsammans minnen för livet, och har gjort så i många generationer. Välkommen till sommarens största äventyr!

Läs mer
GKSS-2494

Dagläger Långedrag

Våra kurser för barn är upplagda så att alla får segla på sina egna villkor. Vi använder Access- och RS Quest-jollar, som är säkra och lättseglade båtar. Klubbens erfarna instruktörer finns alltid...

Läs mer
vuxenkurs

Vuxenkurser

Med våra kölbåtar Elan 33 lär sig vuxna att segla under trygga former tillsammans med erfarna instruktörer.

Läs mer
instruktör

Instruktör

Att arbeta som instruktör i seglarskolan är ett oslagbart sommarjobb.

Läs mer

Kontakta oss gärna så berättar vi mer

Iren Sköldberg

Iren Sköldberg

Ekonomi och Administration Seglarskola

Nyheter

Marstrand
12 jul 2024

Medlemssegling 31 augusti

Sommarens trevligaste segling för GKSS medlemmar.

Läs mer
Ytterligare tre seglare i den svenska OS truppen
13 jun 2024

Ytterligare tre seglare i den svenska OS truppen

Seglingstruppen till OS växer. Hanna Jonsson och Emil Järudd kommer representera Sverige i Nacra 17...

Läs mer
13 jun 2024

Fira Nationaldagen vid havet

Välkommen till en nationaldag vid havet med segling, kanonsalut och egen båtlinje!

Läs mer
Nacra VM, 49er EM
13 jun 2024

Nacra VM, 49er EM

På förra veckans VM i Nacra 17 klassen gjorde våra två team fantastiska prestationer. Emil Järudd...

Läs mer