Hoppa till huvudinnehåll
gkss hav

Om GKSS

GKSS grundades 1860 och är idag en av Sveriges största idrottsföreningar med drygt 3000 medlemmar och en ledande klubb inom svensk segling. Välkommen att ta del av vårt breda utbud.

Om GKSS

Basen för verksamheten är träning, kappsegling och utbildning med inriktning mot barn och ungdomar, men även vuxna seglare som vill fortsätta utvecklas eller lära sig segla på äldre dar. I Långedrag har GKSS sin hemmahamn och sitt klubbhus med omklädningsrum, dusch och bastu. Klubbhuset är samlingspunkten för medlemmar både sommar som vinter. Här finns även restaurangen Seglarkrogen.

Från tidig vår till sen höst pågår kappseglingar, seglarläger, träning och olika företagsevent. Under vinterhalvåret samlas träningsgrupper för att planera kommande säsongs tävlingsschema, snacka taktik, vägval och tolka kappseglingsregler. Under vintern har föreningen även en omfattande verksamhet med utbildning av instruktörer samt ett antal klubbkvällar för medlemmar.

På Marstrand finns GKSS klubbhusfilial Korvetten. Huset fungerar bland annat som regattaexpedition och är en samlingsplats för såväl kappseglingsdeltagare som funktionärer. Korvetten fungerar även som lokal vid träningsläger för elitseglare och används för intern konferensverksamhet övrig tid. Fastigheten innefattar även restaurangen Mama's.

Många trevliga tävlingsarrangemang, så som GKSS Match Cup Sweden, SM i Drake och Septemberseglingen äger rum på Marstrand i GKSS regi. I augusti 2025 ser vi fram emot att få arrangera EM i ILCA (fd Laser) med cirka 300 seglare.

Æolusön är GKSS egen ö sedan 1968. Den är belägen i Göteborgs södra skärgård, och på sjökortet benämnd som Sillfarsholmen. Här pågår seglarläger för barn och ungdomar hela sommaren, och sedan många generationer tillbaka har ön bidragit till fantastiska sommarminnen.

I GKSS AccessAbility Center erbjuds barn och vuxna med funktionsvariation att under trygga former komma i kontakt med olika delar av båtlivet. 

För vuxna som inte kan simma erbjuder vi simskola i vårt projekt Vattenvana. Här finns även möjlighet för människor med olika kulturell bakgrund att mötas i olika former, som till exempel på språkcaféer och seglingsaktiviteter.

klubbhus

Kontakt

På vår kontaktsida hittar du samtliga kontaktuppgifter till GKSS kansli och även information om klubbhuset och våra öppettider.

Kontakta oss

Organisation

GKSS  består organisatoriskt av flera olika delar: GKSS Förening, GKSS Event AB, Fastighets AB Korvetten och Parisklubben. Läs mer om de olika delarna här.

Till organisationen

Partners

GKSS verksamhet bedrivs med hjälp av fantastiska insatser av ett antal partners och sponsorer. Läs mer om våra samarbetspartners här.

Till partners

Boatlife

Hjältar

Våra hjältar är modiga, engagerade och inspirerande medlemmar som ständigt strävar efter att göra skillnad och sprida glädje i och runt GKSS. 

Varje månad kommer vi presentera en ny hjälte, och nu har du möjlighet att föreslå vem du tycker ska bli tidernas första officiella månadshjälte i GKSS.

Mejla förslag


 

Läs mer

organisation

Organisation

GKSS organisation är mycket differentierad och förgrenar sig i olika verksamheter - alla med seglingen i fokus.

Läs mer
partners

Partners

Tillsammans skapar vi fantastiska förutsättningar.

Läs mer
Träbåt

Historia

Historikgruppen startades 2013 med målet att försöka bevara all tillgänglig dokumentation rörande GKSS digitalt. Under vår och höst träffas vi varje vecka vid arbets- och sorteringsträffar och följer...

Läs mer
klubbrestauranger

Klubb­restauranger

På Långedrag tillgodoser Seglarkrogen gästernas mat- och dryckesbehov och på Marstrand bjuder Mama's in till fantastisk mat och dryck - båda i underbara marina miljöer i GKSS två klubbhus.

Läs mer
GKSS båtar

Användning av GKSS båtar

Att rapportera avvikelser är viktigt för att verksamheten ska fungera.

Läs mer

Kalender

Event & Händelser

Läs mer

Nyheter

Marstrand
12 jul 2024

Medlemssegling 31 augusti

Sommarens trevligaste segling för GKSS medlemmar.

Läs mer
Ytterligare tre seglare i den svenska OS truppen
13 jun 2024

Ytterligare tre seglare i den svenska OS truppen

Seglingstruppen till OS växer. Hanna Jonsson och Emil Järudd kommer representera Sverige i Nacra 17...

Läs mer
13 jun 2024

Fira Nationaldagen vid havet

Välkommen till en nationaldag vid havet med segling, kanonsalut och egen båtlinje!

Läs mer
Nacra VM, 49er EM
13 jun 2024

Nacra VM, 49er EM

På förra veckans VM i Nacra 17 klassen gjorde våra två team fantastiska prestationer. Emil Järudd...

Läs mer