Æolusön

Välkomna till Æolusön (Sillfarsholmen) som är en ö i Göteborgs södra skärgård. Här har vi seglarläger hela sommaren. På dagarna seglar vi och på kvällarna hitta vi på roliga aktiviteter tillsammans. Det finns olika läger för barn och ungdomar mellan 10-16 år. Vi utlovar härliga sommarminnen och mycket skoj, både på havet och på land.

Medlemsavgift

Som medlem har du förtur att boka läger på Æolusön (OBS! Ej garanterad plats + att det är deltagaren på lägret som ska vara medlem) då ska medlemskap registereras för medlemskap 2021 senast 30 september.

Medlemsavgiften ingår inte i lägeravgiften utan betalas separat och är obligatorisk för våra lägerdeltagare.

Medlemsavgiften ska betalas i samband med att anmälan öppnar och man fått en plats på lägret.

För dig som har barn som är medlem sedan tidigare kommer medlemsavgiften som vanligt i slutet av året. Du behöver då INTE ansöka om nytt medlemskap för 2022.

En påminnelse på medlemsavgiften för alla kurs/lägerdeltagare kommer att gå ut i början av 2022 om den inte är betald.

  

Alla våra läger på Æolusön är fullbokade

Sätt gärna upp er på kölistan nedan . 

Lägerdatum 2022

Kölista

 

Seglarläger 10-12 år 7 dagar.  Pris. 7 100kr

Seglarläger 10-12 år 6 dagar.  Pris. 6 100kr

Du får lära dig seglingens grunder, till exempel hur man sätter segel, segla bidevind, halvvind, slör, läns, och hur man göra säkra slag, gippar och tilläggningar med mera. Vi bor tillsammans, leker, busar och träffar nya vänner!

Deltagarinformation   

 

Seglarläger 12-14 år 9 dagar. Pris. 8 100kr

Du får lära dig seglingens grunder, till exempel hur man sätter segel, segla bidevind, halvvind, slör, läns, och hur man göra säkra slag, gippar och tilläggningar med mera. Detta läger vänder sig både till som är nybörjare men också till dig med mer erfarenhet. Du får också prova på kappsegling och lättare skärgårdsnavigering.

Deltagarinformation     

 

Ungdomslägret 15-16 år 7 dagar. Pris. 7 400kr 

För dig som är 15-16 år. Detta läger vänder sig till dig som har gått vårt kappseglingsläger tidigare eller har motsvarande kunskap. Du får lära dig mer om sjöns alla regler, som att navigera m.m. Du kommer få bredda kunskaperna inom seglingen men också i att köra motorbåt. Det här lägret kan förbättra dina chanser att få jobb som instruktör hos oss på GKSS.

Deltagarinformation      

 

Kappsegling 13-15 år 9 dagar. Pris. 8 100kr

För dig som är 13-15 år. Detta läger vänder sig till dig som har gått någon av våra fortsättningskurser, alternativt om du har motsvarande kunskap. Du får lära dig mer om kappseglingsteknik, avancerad trimning, kappseglingsregler, taktik och smarta manövrar m.m.

Deltagarinformation       

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Æolusön ⛵️ (@aeolusnews)

                       Kontakt

              

                    Irén Sköldberg

                   Administration seglarskola
                   seglarskolan@gkss.se