GKSS Paris-klubb

Klubben som stöder GKSS OS-satsande seglare. GKSS OS-Klubb har blivit något av ett begrepp inom svensk elitsegling. Den har genom åren funnit sin form och våra ambitioner har hela tiden vuxit. Sedan 1990 har OS-klubben stöttats av olika sponsorsklubbar inför varje sommar-OS. Nu är det Paris 2024 som står i fokus.

Klubben har två syften, det första är att skapa de ekonomiska resurser som krävs för att våra seglare skall kunna få kvalificerad träning och ledning under sina OS-satsningar. Vi vill skapa förutsättningar för seglarna att kunna träna intensivt och ostört.

GKSS framgångsrika recept har varit att skapa ett team av seglarna, där alla ger och tar, samt delar med sig av sina omfattande kunskaper. Detta innebär att seglarna tränar och tävlar tillsammans, både utomlands och här hemma. Samtidigt bidrar satsningen till att utveckla alla de lovande unga seglare som skall ta över efter dagens elit.

Det andra syftet med klubben är att ge företag och organisationer ett hederligt kommersiellt utbyte av sitt stöd. Vi skapar inte bara goda relationer mellan människor med seglingsintresse.

De företag som stöder Paris-klubben får även möjlighet att utnyttja detta i sin egen marknadsföring och kan t.ex. arrangera olika typer av evenemang för övriga medlemmar i klubben. Något som brukar vara väldigt uppskattat. Medlemsföretagen ges även möjlighet att utnyttja elitseglarna i olika egna aktiviteter.

Klubben erbjuder även, i allt större omfattning, gemensam exponering i olika sammanhang.

Det kan vara i form av annonser i dags- och fackpress, i GKSS montrar på mässor och skyltar i vårt klubbhus. Dessutom blir ni som sagt inbjudna till ett antal träffar med mängder av möjligheter till nya kontakter.

Den första klubben skapades inför OS i Barcelona 1992. Den andra hade som målsättning att få med 6 av 10 besättningar till Atlanta 1996. Det målet nådde vi med ett OS-silver i Starbåt till GKSS i vattnen utanför Savannah. År 2000 var det OS i Sydney, visserligen utan medalj till GKSS men med 12 av 17 seglare i olika klasser.

Därefter följde Aten 2004 med en bronsmedalj i 470 dam till två GKSS-seglare. För övrigt Sveriges första medalj över huvud taget i Aten-OS. I Beijing 2008 blev det del i en bronsmedalj i Starbåt och truppen dominerades som vanligt av GKSS duktiga seglare. I London-OS på vattnen utanför Weymouth tog vår Laserseglare, Rasmus Myrgren, bronsmedalj. Den ena av två olympiska medaljer i segling 2012. I Rio de Janeiro 2016 och i Tokyo 2021 var flera av seglarna från GKSS. Nu är målet att vi ska ta medaljer i Paris. Inte att undra på varför SOK tycker att vår sport är viktig.

Vi skapar resurser

för en uthållig och målmedveten satsning inom Västsvensk Elitsegling.

Stödet till Paris-klubben

ger ditt företag exponering i media och i andra sammanhang.

Stödet till en elitsatsning

i segling ger ditt företags personal något spännande att samlas kring.

Du erbjuds att

använda Sveriges främsta elitseglare i dina egna aktiviteter.

Ditt företag

ges möjlighet att presentera sin verksamhet för en ovanligt intressant målgrupp.

Du får delta

i ett omfattande socialt program med många möjligheter till nya kontakter.

Du är alltid förstahandsinformerad

om resultat och stora händelser bland svenska toppseglare.

Ledning

GKSS Paris-klubbs styrelse 

Medlemmar