Fantastiska prestationer av GKSS seglare!

GKSS seglare har haft fantastiska framgångar på tävlingsbanorna under maj månad.

Team Wings med Anna Östling, Annika Carlunger, Anna Holmdahl White och Linnea Wennergren tog en fin seger på Womens World Match Racing Tour i Annapolis, USA i början av maj.

Kyle Langford och Phil Robertson som tränar flitigt i sina Mothjollar på GKSS är två av stjärnorna i SailGP serien. Den 6-7 maj avgjordes finalen av Sail GP serien säsong 3 i San Francisco. Kyle ingår i det australiensiska teamet som vann den mycket prestigefulla finalen av Sail GP serien. Phil Robertson är rorsman i team Canada som slutade på en stark 5e plats i serien.

På hemmaplan hade vi den 6-7 maj GKSS OCR som även var SM för 49er och 49erFX och EuroCup för 29er. Marius Westerlind och Olle Aronsson blev svenska mästare i 49er. Julia Henriksson och Klara Johansson vann SM titeln i 49erFX.

Erik Bengtsson och Jonatan Röijer kom trea på 29er EuroCup och Esther Lagerstrand och Elsa Aronsson kom på fjärde plats.

I ILCA 7 segrade Emil Bengtson och i ILCA 6 gjorde Jacob Brännström en mycket bra regatta och kom på 3e plats. 1a och 2a I ILCA 6 klassen var Aksel Neashagen och Nilas Diab från Norge.

Uppdaterad: 2023-05-15