Vuxen-utbildningar

Oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet av segling men vill lära dig att ta eget ansvar ombord, är våra weekend- och veckokurser kurser ett bra alternativ för dig. Under praktisk ledning av erfarna instruktörer får du, tillsammans med din grupp, lära dig grunderna i segling. Det är även möjligt att boka en hel båt med skeppare om ni vill genomföra en specialkurs. Tänk på att du fr o m 2018 kan använda friskvårdsbidraget till vissa av våra kurser.

Grundkurs

Elever med viss seglingserfarenhet och nybörjare är vår målgrupp för denna kurs. Ett utmärkt tillfälle om du tidigare varit ”passiv” seglare och nu vill lära dig att ta eget ansvar. Eleverna delas in i grupper efter förkunskaper. De olika momenten tränas efter varje elevs egna förutsättningar. Det kan alltså finnas både nybörjare och mer seglingsvana vid en och samma kurs. I kursen ingår seglingsteori, sjömanskap och knopövningar.

– Weekend/ fredag till söndag, start från Långedrag

Boka   Information

 

Weekend/ fredag till söndag, start från Marstrand. 
Halvpension med boende i dubbelrum på Korvetten på Marstrand.  

Boka  Information

 

Veckokurs/måndag till torsdag, start från Marstrand.
Halvpension med boende i dubbelrum på Korvetten på Marstrand. 

Boka  Information

Fördjupningskurs

För dig som har grundkunskaper och vill utvecklas och lära mer har vi fortsättningskurs i Långedrag eller på Marstrand. Under kursens gång märker du att du får större säkerhet och fördjupade kunskaper i seglingsteknik, trimning och taktik.

 

Boka Marstrand

Boka Långedrag

 

Träning med kölbåt 

För dig som kan grunderna i segling men vill utveckla dig.

Fortsättningskurs på onsdagar med start 21 augusti

Vi tränar båthantering, snabba manövrar, genaker och trim. Tanken är att vi ska förbereda oss för att börja kappsegla med mellanstor kölbåt.

Boka

Långsegling

Vi tänkte ta en lite längre tur på 3-4 dagar under v.27 och 32 (mån-tors). Om vädret och vind tillåter så planerar vi att ta en Läsö-Skagen tur. Vi kommer att prata lite om ruttplanering, att segla på kompass jämfört med plotter. Skönt att se horisonten en stund och kanske ett bad när vi kommer fram. 

Boka 

 

Kölbåt för Ungdomar

Boka

För mer info ring eller maila pelle.swanbeck@gkss.se

 

                Kontakt

          

               Irén Sköldberg
              Administration seglarskolan
              seglarskolan@gkss.se
              031-69 68 32