Vuxenutbildningar

Oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet av segling men vill lära dig att ta eget ansvar ombord, är våra weekend- och veckokurser kurser ett bra alternativ för dig. Under praktisk ledning av erfarna instruktörer får du, tillsammans med din grupp, lära dig grunderna i segling. Det är även möjligt att boka en hel båt med skeppare om ni vill genomföra en specialkurs. Tänk på att du fr o m 2018 kan använda friskvårdsbidraget till vissa av våra kurser.

GKSS seglarskola & Coronaviruset

Vår verksamhet kommer att planeras och genomföras så länge det är i linje med rekommendationerna vi får från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet. Alla kurser är planerade att hållas som vanligt men kommer att anpassas för att minska risken för smittspridning. Vi ser över alternativ för övernatning samt hur vi kan dela upp i mindre grupper och hur vi minimerar fysisk kontakt. Folkhälsomyndighetens rekommendationer uppmuntrar fortfarande till anpassade fysiska utomhusaktiviteter och vi tror att våra seglingskurser är ett bra sätt att hålla sig aktiv i rådande läge.

Du kan läsa mer om GKSS verksamhet och coronaviruset här:

Kursdatum 2021 klicka HÄR

Bokning görs via får webbshop, vi tar inte emot bokningar via telefon eller mail. Bokningen för våra vuxenkurser 2021 öppnar 26 oktober

Grundkurs

Elever med viss seglingserfarenhet och nybörjare är vår målgrupp för denna kurs. Ett utmärkt tillfälle om du tidigare varit ”passiv” seglare och nu vill lära dig att ta eget ansvar. Eleverna delas in i grupper efter förkunskaper. De olika momenten tränas efter varje elevs egna förutsättningar. Det kan alltså finnas både nybörjare och mer seglingsvana vid en och samma kurs. I kursen ingår seglingsteori, sjömanskap och knopövningar.

Långedrag

Weekend/ fredag till söndag. Pris. 4 250 kr

Lunch lördag och söndag ingår i priset                                                                    

Vi har gjort vissa förändringar i kursupplägget på grund av Coronaviruset. Klicka på "information" nedan för att läsa om hur våra weekendkurser i Långedrag ser ut.    

Information   Boka  

Marstrand

Vi har gjort vissa förändringar i kursupplägget på grund av Coronaviruset. Klicka på "information" nedan för att läsa om hur våra kurser på Marstrand ser ut.  

(Våra kurser i Marstrand är under Juli månad) 

Weekend/ fredag till söndag.  Pris 4 500kr
 Lunch ingår med boende på Korvetten på Marstrand.  

Information   Boka  

Veckokurs/måndag till torsdag.  Pris 5 400kr
Lunch ingår med boende på Korvetten på Marstrand. 

Information   Boka  

 

Fördjupningskurs

För dig som har grundkunskaper och vill utvecklas och lära mer har vi fortsättningskurs i Långedrag eller på Marstrand. Under kursens gång märker du att du får större säkerhet och fördjupade kunskaper i seglingsteknik, trimning och taktik.

Weekend/ fredag till söndag, start från Långedrag.  Pris 4 250kr

Lunch lördag och söndag ingår i priset

Boka       

Weekend/ fredag till söndag, start från Marstrand.  Pris 4 500kr 
Lunch ingår med boende på Korvetten på Marstrand.  

Boka  

Jollesegling Vuxna

För dig som vill träna på att segla jolle. RS Quest är en lättseglad, snabb jolle och är en kul båt att utvecklas i för både nybörjare och mer erfarna seglare. Kursen går på tisdagkvällar med start i maj.

Till denna kurs kan du använda ditt friskvårdsbidrag.

Pris : 2500kr (avser 4 tillfällen ) därefter 625kr /gång

Boka 

 

 

 

                   

                     Kontakt

          

               Irén Sköldberg
              Administration seglarskolan
              seglarskolan@gkss.se
              031-69 68 32