Vuxenutbildningar

Oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet av segling men vill lära dig att ta eget ansvar ombord, är våra weekend- och veckokurser kurser ett bra alternativ för dig. Under praktisk ledning av erfarna instruktörer får du, tillsammans med din grupp, lära dig grunderna i segling. Det är även möjligt att boka en hel båt med skeppare om ni vill genomföra en specialkurs. .

GKSS seglarskola & Coronaviruset

Vår verksamhet kommer att planeras och genomföras så länge det är i linje med rekommendationerna vi får från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet. Alla kurser är planerade att hållas som vanligt men kommer att anpassas för att minska risken för smittspridning. 

Folkhälsomyndighetens rekommendationer uppmuntrar fortfarande till anpassade fysiska utomhusaktiviteter och vi tror att våra seglingskurser är ett bra sätt att hålla sig aktiv i rådande läge.

Du kan läsa mer om GKSS verksamhet och coronaviruset här:

Tips !!

Varför inte köpa ett presentkort på seglarskola till någon som du vet vill lära sig segla eller utveckla sina seglingskunskaper kontakta seglarskolan@gkss.se så hjälper vi dig.

Snart släpps våra kurser för 2022!

Kurser, datum och bokning kommer här ibörjan på november (v. 44). Bokning görs via får webbshop och länk hittar du under respektive kurs. Vi tar inte emot bokningar via telefon eller mail. Om våra kurser är fullbokade kan ni sätta upp er på Kölista.

 

Grundkurs

Elever med viss seglingserfarenhet och nybörjare är vår målgrupp för denna kurs. Ett utmärkt tillfälle om du tidigare varit ”passiv” seglare och nu vill lära dig att ta eget ansvar. Eleverna delas in i grupper efter förkunskaper. De olika momenten tränas efter varje elevs egna förutsättningar. Det kan alltså finnas både nybörjare och mer seglingsvana vid en och samma kurs. I kursen ingår seglingsteori, sjömanskap och knopövningar.

Långedrag

Weekend/ fredag till söndag. Pris.

Dagkurs / Lunch lördag och söndag ingår i priset                                                                    

Information     

Marstrand    

Weekend/ fredag till söndag.  Pris 
Lunch lördag och söndag ingår med boende på Korvetten i Marstrand  

Information  

Veckokurs/måndag till torsdag.  Pris
Lunch Tisdag-Torsdag ingår med boende på Korvetten på Marstrand. 

Information     

 

Fördjupningskurs

För dig som har grundkunskaper och vill utvecklas och lära mer har vi fortsättningskurs i Långedrag eller på Marstrand. Under kursens gång märker du att du får större säkerhet och fördjupade kunskaper i seglingsteknik, trimning och taktik.

Weekend/ fredag till söndag, start från Långedrag.  Pris

Dagkurs / Lunch lördag och söndag ingår i priset                                                                          

Weekend/ fredag till söndag, start från Marstrand.  Pris
Lunch lördag och söndag ingår med boende på Korvetten på Marstrand.  

  

Jollesegling Vuxna

Grundkurs för vuxna

För dig som vill träna på att segla jolle. RS Quest är en lättseglad, snabb jolle och är en kul båt att utvecklas i för både nybörjare och mer erfarna seglare. Kursen går på måndagar kl.17.00-ca 20.00 med start i maj. 4 till 6 tillfällen beroende på väder.

Till denna kurs kan du använda ditt friskvårdsbidrag. Pris :  (avser 4 tillfällen )

 

Fortsättningskurs för vuxna

För dig som gått vår Grundkurs i jolle och vill utveckla dina seglingskunskaper och träna kappsegling. RS Quest är en lättseglad och snabb jolle som är att utvecklas i för såväkl nybörjare som mer erfarna seglare. Kursen går på söndagar kl 17 - ca 20:00 med start i maj. 4 till 6 tillfällen beroende på väder.

Till denna kurs kan du använda ditt friskvårdsbidrag. Pris :  (avser 4 tillfällen )

 

 

 

                   Kontakt

          

               Irén Sköldberg
              Administration seglarskolan
              seglarskolan@gkss.se