Dagläger barn/ungdom

Våra kurser för barn är upplagda så att barn får segla på sina egna villkor. Vi använder Access- och Topper Omega-jollar, som är säkra och lättseglade båtar. Klubbens erfarna instruktörer finns alltid till hands för att skapa en trygg utbildningsmiljö.

Piratläger för de yngsta

Fyra lördagar under hösten kommer det anordnas piratskola i GKSS-hamnen. Vi kommer fokusera på att barnen ska bli bekväma att vistas ute på havet och lära sig de enklaste grunderna i segling. Detta i lekfulla och busiga former som passar alla.

Under dessa fyra gånger kommer barnen få leka, segla och bli vattenvana etc.

HT19      24/8-14/9

Lördagar kl.10-13

Barn från 4-6 år

Fokus för denna fortsättningskurs är att barnen ska få prova på mer avancerad segling med våra accessjollar men även testa på att segla Topper Omega. Tanken är att barnen ska få förberedande kunskaper inom segling och hitta intresset för sporten för att sedan fortsätta på Omegaskolan.

HT19        21/8-11/9

Onsdagar kl.17-19

Barn 7-9 år

Boka

Piratskola för de yngsta 4-7 år

Under busiga och lekfulla former får barn lära sig de enklaste grunderna i segling och utforska allt kul som havet har att erbjuda.

Lägerinformation

Deltagarinformation

Boka

På piratskolan seglar vi främst i våra accessjollar. Syftet med båtarna är att alla ska kunna segla dem, oavsett funktionsvariation, tidigare kunskaper eller förmåga. Båtarna är osänkbara och konstruerade till att göra segling okomplicerad och lättillgänglig.

 

Dagläger i Långedrag  8-13 år

När du fyllt 8 år har du åldern inne för att gå någon av våra nybörjarkurser. Ingen förkunskap krävs, våra duktiga instruktörer finns tillhands hela tiden. Du få du lära dig seglingens grunder, till exempel hur man sätter segel, segla bidevind, halvvind, slör, läns, och hur man göra säkra slag, gippar och tilläggningar med mera.

Obs. eleven skall kunna simma minst 200 meter samt fylla 8 år under året som kursen infaller.

Lägerinformation

Deltagarinformation

 

Kölbåt för ungdomar ,  15-18 år

Detta dagläger vänder sig till dig som vill segla större båt eller bli bättre på båthantering. Kanske att dina föräldrar inte släpper rodret till dig ? Vill du ha kul ihop med andra seglingsintresserade ungdomar? Vi använder våra fina Elan 310, en modern, cruiser/racer. Vi tränar manövrering, tilläggningar och segelhantering. Vi lever ett härligt båtliv under 4 dagar med eventuellt någon övernattning. 

 

                  Kontakt

        

              Irén Sköldberg

             Administration seglarskola
            seglarskolan@gkss.se
            031-69 68 32