Æolusön

Välkomna till Æolusön (Sillfarsholmen) som är en ö i Göteborgs södra skärgård. Här har vi seglarläger hela sommaren. På dagarna seglar vi och på kvällarna hitta vi på roliga aktiviteter tillsammans. Det finns olika läger för barn och ungdomar mellan 10-16 år. Vi utlovar härliga sommarminnen och mycket skoj, både på havet och på land.

Medlemsavgift nytt för 2021

Medlemsavgiften ingår inte i lägeravgiften utan betalas separat och är obligatorisk för våra lägerdeltagare.

Medlemsavgiften för 2021 är 525 kr för 0-29 år, den ska betalas i samband med att anmälan öppnar.

En påminnelse på medlemsavgiften för alla kurs/lägerdeltagare kommer att gå ut i början av 2021 om den inte är betald.

För dig som har barn som är medlem sedan tidigare kommer medlemsavgiften som vanligt i slutet av året. Du behöver då inte ansöka om nytt medlemskap för 2021.

 

Bli medlem 2020 HÄR för att få förtur till anmälan senast 30 september 

Om du gått läger under 2020 har du redan förtur att boka läger för 2021. 

 

Datum för lägren kommer inom kort  

Läger på Æolusön

Seglarläger 10-12 år 7 dagar

Du får lära dig seglingens grunder, till exempel hur man sätter segel, segla bidevind, halvvind, slör, läns, och hur man göra säkra slag, gippar och tilläggningar med mera. Vi bor tillsammans, leker, busar och träffar nya vänner!

Deltagarinformation

 

Seglarläger 12-14 år 9 dagar

Du får lära dig seglingens grunder, till exempel hur man sätter segel, segla bidevind, halvvind, slör, läns, och hur man göra säkra slag, gippar och tilläggningar med mera. Detta läger vänder sig både till som är nybörjare men också till dig med mer erfarenhet. Du får också prova på kappsegling och lättare skärgårdsnavigering.

Deltagarinformation

 

Ungdomslägret 15-16 år 7 dagar

För dig som är 15-16 år. Detta läger vänder sig till dig som har gått vårt kappseglingsläger tidigare eller har motsvarande kunskap. Du får lära dig mer om sjöns alla regler, som att navigera m.m. Du kommer få bredda kunskaperna inom seglingen men också i att köra motorbåt. Det här lägret kan förbättra dina chanser att få jobb som instruktör hos oss på GKSS.

Deltagarinformation

 

Kappsegling 13-15 år 9 dagar

För dig som är 13-15 år. Detta läger vänder sig till dig som har gått någon av våra fortsättningskurser, alternativt om du har motsvarande kunskap. Du får lära dig mer om kappseglingsteknik, avancerad trimning, kappseglingsregler, taktik och smarta manövrar m.m.

Deltagarinformation

 

                       Kontakt

              

                    Irén Sköldberg

                   Administration seglarskola
                   seglarskolan@gkss.se
                   031-69 68 32