Vattenvana

Verksamheten i projektet Vattenvana riktar sig till barn och unga som är nyanlända i Sverige. I vår verksamhet har vi kostnadsfria träningar och aktiviteter med simning och segling, främst i Jubileumsparken i Frihamnen. Aktiviteterna innebär träning i vattenvana, spännande möten en härlig gemenskap mellan unga med olika bakgrund.

Välkommen till Vattenvanas aktiviteter!

För dig som är ung, ny i Sverige och vill göra roliga saker på din fritid! Om du känner dig osäker vid vatten eller är nyfiken på segling och simning finns det nu ett tryggt och roligt sätt att prova segling och simning. Alla våra aktiviteter är gratis och vi har aktiviteter året runt.    

I facebookgruppen "Vattenvana aktiviteter" finns mer information till dig som vill vara med.   

 

 

 

Simskola:

Simskolan riktar sig till ungdomar som behöver lära sig grunderna i simning. Simskolan pågår under sommaren i Jubileumsparkens utomhuspool, under vintern inomhus.

För information, kontakta malin@gkss.se eller axel.krantzvesterberg@gkss.se

 

Segling och lovaktiviteter:

Seglingsträningen med Vattenvana pågår under vår, sommar och höst och träningen är både i Jubileumsparken i Frihamnen och i Långedrag. Under vintertid anordnas en mängd olika aktiviteter, studiebesök och träffar. Alla är välkomna att delta!   

 

Om Vattenvana

För att segla med Vattenvana krävs inga tidigare förkunskaper, inte heller några krav på simkunnighet. Båtarna som används i verksamheten är accessjollar, små, säkra och lättmanövrerade jollar som är perfekta för ovana seglare. Med ett stort centerbord som vattenfylls är jollen mycket stabil och kan inte välta. Accessjollen kan seglas av både en, och två personer.

Vattenvana är ett projekt med stöd från Arvsfonden. Medsökande till projektet är Älvstranden Utveckling AB, Göteborg & Co och IOFF (Idrotts- och föreningsförvaltningen). Aktiviteterna bedrivs mestadels i Jubileumsparken och är en del av Göteborgs 400-års jubileum. Syftet med verksamheten är att hitta nya metoder att arbeta med integration och finna nya mötesplatser i staden. Färdigheterna segling och simning ger god vattenvana och kan vara förutsättningar för integration i Göteborg. Aktiviteterna i projektet Vattenvana skapar gemenskap, trygghet och ett socialt nätverk för deltagarna.

Vattenvana på Facebook Info om Arvsfonden

 

Kontakt

Axel Krantz Vesterberg
Projektledare
Vattenvana
axel.krantzvesterberg@gkss.se 
0702702395

Malin Enerås 
Projektledare
Vattenvana
malin@gkss.se 
0702688662

Hitta hit!