Vattenvana

Verksamheten i projektet Vattenvana riktar sig till barn och unga som är nyanlända i Sverige. I vår verksamhet har vi kostnadsfria träningar i simning och segling, främst i Jubileumsparken i Frihamnen. Aktiviteterna innebär träning i vattenvana, spännande möten och ömsesidig integration för barn och unga som är asylsökande, nyanlända, har utländsk bakgrund eller är etablerade svenskar.

Välkommen till Vattenvanas aktiviteter!

För dig som är ung, ny i Sverige och vill göra roliga saker på din fritid! Om du känner dig osäker vid vatten eller är nyfiken på segling och simning finns det nu ett tryggt och roligt sätt att prova segling och simning. Alla våra aktiviteter är gratis och vi har aktiviteter året runt.    

I facebookgruppen "vattenvana aktiviteter" finns mer information till dig som vill vara med.  

Språkkafé:

Varje torsdag kl 17-19. Stadsbibliotekets ungdomskällare Dynamo. 

Under vintern bedriver vi språkkafé där vi träffas och tränar svenska, spelar spel och umgås. Ingen anmälan krävs, alla är välkomna på drop-in. 

Simskola:

Simskolan riktar sig till ungdomar som behöver lära sig grunderna i simning. Under våren är simskolan inomhus och under sommaren utomhus i Jubileumsparken. 

Onsdag vecka 14 startar nästa simskolekurs som specifikt riktar sig till unga som identifierar sig som tjejer. 

Anmälan simskola 

Segling och lovaktiviteter:

Seglingsträningen med Vattenvana pågår under vår, sommar och höst och träningen är både i Jubileumsparken i Frihamnen och i Långedrag. Under vintertid anordnas en mängd olika aktiviteter, studiebesök och träffar. Alla är välkomna att delta!   

 Frågor om aktiviteter  

Om Vattenvana

För att segla med Vattenvana krävs inga tidigare förkunskaper, inte heller några krav på simkunnighet. Båtarna som används i verksamheten är accessjollar, små, säkra och lättmanövrerade jollar som är perfekta för ovana seglare. Med ett stort centerbord som vattenfylls är jollen mycket stabil och kan inte välta. Accessjollen kan seglas av både en, och två personer.

Vattenvana är ett projekt med stöd från Arvsfonden och drivs i samarbete med Älvstranden. Syftet med verksamheten är att hitta nya metoder att arbeta med integration och finna nya mötesplatser i staden. Färdigheterna segling och simning ger god vattenvana och kan vara förutsättningar för integration i Göteborg. Aktiviteterna i projektet Vattenvana skapar gemenskap, trygghet och ett socialt nätverk för deltagarna.

Vattenvana på Facebook Info om Arvsfonden

 

Kontakt

Malin Enerås 
Projektledare
Vattenvana
malin@gkss.se 
0702688662

 

Hitta hit!