GKSS seglarskola

Välkommen till GKSS Seglarskola! Här kan du boka kurser och läger för barn och vuxna. Klicka på respektive kurs för mer information och länk till vår nya webbshop där du bokar din kurs. Du kan också gå in direkt i vår webbshop under "om GKSS" i huvudmenyn.

GKSS vill ge alla chansen att få segla och uppleva den underbara frihetskänslan det innebär. Vi erbjuder utbildning oavsett ålder, erfarenhet eller funktionsvariation.Varje år väljer mer än 1000 ungdomar och vuxna att lära sig segla med oss.

Vi har seglarskola för barn, ungdomar och vuxna i alla åldrar och för barn och unga med funktionsvariation i vårt AccessAbility Center. I Frihamnen (i centrala Göteborg) erbjuder vi under säsong prova-på-segling för alla intresserade. 

Basen för vår verksamhet är vår hamn och vårt klubbhus i Långedrag. Seglarläger för ungdomar hålls på vår egen ö, Æolusön, som ligger i Göteborgs södra skärgård. Våra kurser för vuxna utgår från både Långedrag och vår filial Korvetten på Marstrand.

GKSS seglarskola & Coronaviruset

Vår verksamhet kommer att planeras och genomföras så länge det är i linje med rekommendationerna vi får från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet. Alla kurser är planerade att hållas som vanligt men kommer att anpassas för att minska risken för smittspridning. Vi ser över alternativ för hur vi kan dela upp i mindre grupper och hur vi minimerar fysisk kontakt.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer uppmuntrar fortfarande till anpassade fysiska utomhusaktiviteter och vi tror att våra seglingskurser är ett bra sätt att hålla sig aktiv i rådande läge.

Du kan läsa mer om GKSS verksamhet och coronaviruset via länken nedan.

GKSS verksamhet & Cornaviruset

 

Våra seglarskolor

Som medlem har du förtur att boka läger på Æolusön (OBS! Ej garanterad plats + att det är deltagaren på lägret som ska vara medlem) då ska medlemskap registreras för 2021 senast 30 september.

 

Anmälan till våra Barn o ungdomsläger sommaren 2022 öppnar:

  • Mån 11 Oktober kl.9.00  för gkss medlemmar till Æolusön
  • Ons 13 Oktober kl.9.00 för Icke medlemmar till Æolusön
  • Mån 18 Oktober kl.9.00 till Barn/Ungdom Långedrag

Lägerdatum 2022

 

Dagläger i Långedrag

I vår hamn i Långedrag bedriver vi seglarskola under vår, sommar och höst för barn mellan 4-13 år.
Piratskolan är för våra allra minsta som vill gå på skattjakt, segla och fiska krabbor.
Jolleskoj är för de lite äldre barnen som vill lära sig segla eller som vill fortsätta utveckla sina seglingskunskaper.

Mer info om Dagläger

 

Läger på Æolusön 

Ute på vår ö , även kallad Sillfarsholmen, bedriver vi under hela sommaren seglaläger för barn mellan 13-16 år. Segling, vänskap, kärlek och galenskap är ord som beskriver Æolusön.

Som medlem har du förtur att boka våra läger på Æolusön och det är deltagaren på lägret som ska vara medlem. För att förtur ska gälla ska medlemskap för 2021 vara tecknat och betalt senast 30 september.

 

Mer info Æolusön 

 

Vuxenseglarskola i Långedrag o Marstrand

Oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet av segling men vill lära dig ta eget ansvar ombord är våra weekend- och veckokurser ett bra alternativ för dig.

Information om datum o priser kommer här inom kort

AccessAbility Center

Verksamheten riktar sig till barn o unga med funktionsvariation och bedrivs i samarbete med föreningen passalen.

 

                 Kontakt

                                                          

                Irén Sköldberg                                  Axel Krantz Vesterberg 

          Administration seglarskolan             Verksamhetsansvarig seglarskola

            seglarskolan@gkss.se

 

GKSS seglarskola i samarbete med

RF logga

                

Piratskola i Långedrag