World Sailing Youth Worlds 2016

Sveriges besättningar placerade sig bra på Youth Worlds. Mästerskapet som avslutades igår seglades på Hauraki Gulf utanför Auckland, Nya Zeeland. Särskilt bra gick det för 29er seglarna Oscar Engström och Hugo Westberg från Lerum som placerade sig på femte plats.

På World Sailing Youth Worlds tävlar de bästa juniorerna i världen som är under 19 år mot varandra i nio olika klasser. Precis som på OS får varje land endast representeras av en båt per klass. Det är en tävling med riktigt tuff konkurrens.

Det svenska laget representerades i 29er (pojk- och flickklass) av Oscar Engström/Hugo Westberg och Ronja Lundberg/Alice Borslöv. I Laser radial pojkklassen seglade Axel Rahm och i flickklassen Malin Tengström.

Oscar och Hugo seglade riktigt bra och låg ett tag på medaljplats, de kom till slut femma totalt. Ronja och Alice visade sin kapacitet när de vann en av delseglingarna överlägset. Tjejerna placerade sig på 14e plats totalt. Axel gjorde bra starter men hittade inte riktigt rätt i vindskiften under mästerskapet. Axel visade dock klass med tre delseglingar bland de top tio första och slutade på 20e plats totalt. Malin Tengström kom på en fin 22a plats.

Av:

Daniel Birgmark

Daniel Birgmark

031-696838

Huvudtränare GKSS

Uppdaterad: 2016-12-21