Rapport 49er-VM

49er VM avslutades för en vecka sedan i Porto. Mästerskapet bjöd på utmanande förhållanden i stora vågor. Två av våra båtar placerade sig top 20.

Det blev ett mästerskap med färre delseglingar än planerat men med mycket bra racing i utmanande förhållanden där stor atlantdyning satte seglarna på prov.

I inledningen var det svag vind och dimma som förhindrade segling. Senare under tävlingsveckan började det blåsa så mycket att några seglingar fick ställas in så totalt var det 10 seglingar som kunde genomföras för 49er herr och 15 för 49erFX dam av planerade 16 race. 

49er killarna hade en bra tävlingsvecka och vi hade två team bland top-20. Carl Sylvan/Marcus Anjemark kom på 15e plats och Fritiof Hedström/Otto Hamel kom på 16e plats. Hannes Westberg och Albin Boman kom 32a

I 49erFX kunde Hanna Klinga och Julia Gross inte riktigt upprepa succén från EM, där de kom på fjärde plats. På VM kom de 29a. Vår andra 49erFX besättning på VM, Klara Wester och Rebecca Netzler var i i det sista osäkra på om de skulle kunna vara med på VM efter Rebeccas olyckliga hjärnskakning som hon ådrog sig tidigare i somras under ett träningspass. De kom till slut till start men utan racetempo och tillräckligt med träning innan så kunde de inte komma upp i sin normala nivå. Båda tjejbesättningarna gjorde dock mycket fina prestationer i enskilda race och de är väldigt taggade inför framtiden. Killarnas prestationer lovar också gott och efter en noggrann analys och några dagars ledighet är de nu redo att sätta igång grundträningen inför kommande säsong.

Av:

Daniel Birgmark

Daniel Birgmark

031-696838

Huvudtränare GKSS

Uppdaterad: 2017-09-09