Insamling till nya Seglarskolebåtar

För snart 15 år sedan köpte GKSS in de första Topper Omega till vår lägerverksamhet på Aeolusön. Med syfte att vara ledande i Norden är det nu dags att uppdatera båtflottan men vi är i behov av hjälp.

Topper Omega har varit trotjänare i GKSS lägerverksamhet. Över 4 000 barn har lärt sig segla med dessa skoljollar. Men trots att Aeolusön och omgivande vatten är desamma har utvecklingen av jollar gått framåt. Dagens utbildningsbåtar är byggda i tåligare material, mer miljövänliga, roliga att segla och snabbare.

Efter lång och trogen tjänst har vi nu beslutat att lämna Topper Omega och köpa in en ny båttyp. Valet föll efter tuffa utvärderingar på brittiska RS Quest som är en modern skolbåt som togs fram när organisationen Sea Cadets i England insåg att det inte fanns någon riktigt bra seglarskolebåt på marknaden.

För att vår viktiga lägerverksamhet skall fungera och att så många som möjligt av våra deltagare skall få använda det nya vill vi byta ut 10 båtar redan till sommaren 2019 och ytterligare 10 båtar till sommaren 2020. 

Ditt bidrag är viktigt
 Dessvärre har vi inte på egen hand möjlighet att köpa in så många jollar som vi skulle önska. Därför frågar vi nu våra medlemmar om ett bidrag till en hel eller en del av en båt - alla bidrag mottages med stor tacksamhet.

Alla bidragsgivare till detta specialprojekt kommer att få sitt namn på en fin skylt på ”Varvet” på Aeolusön och omnämnas i GKSS, Seglarbladet mm. Skänker ni en hel båt så ges möjligheten att döpa den och få glädje att se den segla runt Aeolusön i sommar med glada barn. 

Specifikation - RS Quest

Längd: 4,29 m

Bredd: 1,83 m

Skrov vikt: 135 kg

Krysställ: 11 kvm

Skrov: Stryktåligt sandwich i polyetylen

Rigg: aluminium

Material stor och fock: Dacron

Både centerbord (glasfiber) och roder (aluminium) är uppfällbara

Pris: 77 000 kr

Questen är kompakt, enkel, stark, lätt och stadig. Den har en stor, självlänsande, sittbrunn för upp till fyra personer. Båten är stor nog för en instruktör och två eller tre elever och tillräckligt liten för lätt hantering på land och i vattnet.

Sätt in ditt bidrag GKSS BG 162-5912 märkt med Quest och familjens/personens namn. Skicka därefter ett mail till Klubbdirektör Thomas Rahm på thomas.rahm@gkss.se där du anger att inbetalning är gjord och uppge namn som skall stå på donationen samt dina kontaktuppgifter så att vi kan kontakta dig (e-post och telefonnummer).

I takt med att vi får våra nya båtar på plats kommer vi att sälja våra Topper Omega. Priset för dessa kommer att ligga på 23 000 kr/st. Om du är intresserad av att köpa en av de äldre Topper Omegorna kontaktar du Thomas Rahm på thomas.rahm@gkss.se.

 

Uppdaterad: 2019-03-22