Matchracingseglarna Östling & Berntsson vidare mot toppen

GKSS framgångsrika matchracingseglare fortsätter enträget vidare mot de absoluta topplaceringarna på världsrankingen och avslutar året starkt.

  

 

I går presenterade ISAF den uppdaterade världsrankingen och Anna Östling, fd. Kjellberg ligger kvar på andra platsen, strax efter danska Camilla Ulrikkeholm. Ett fantastiskt år där Anna inledde säsongen med att bli mamma, för att sedan ta världsmästartiteln i Cork endast fem veckor senare.  I oktober blev Anna och hennes team korade till årets kvinnliga seglare 2014.  ­Vi är i full gång med att planera för nästa säsong och plocka med oss lärdomar från året som gått. Ett superår är snart slut och vi är ännu mera laddade för 2015 nu i och med nomineringen till Jerringpriset. Nästa år skall vi byta plats med Ulrikkeholm på rankingen hälsar Anna.

  

Äntligen kom vändningen- upp till 11:e plats!

Johnie Berntsson och hans Stena Sailing Team glädjer sig åt att återigen klättra uppåt i rankingen, och ligger nu på en hedrande 11:e  plats totalt på världs­rankingen , och är andra svenska teamet efter Björn Hansen som ligger på 5:e plats.

Efter toppresultat på mästerskaps seglingar under 2013 så längtade teamet efter framgångar även på VM touren­ . Vi visste att vi hade potential att slå alla men då måste alla bitar falla på plats. Vår första seger för året tog vi hemma på flaket utanför GKSS, där vi vann Ice Breaker Cup. Sedan har vi seglat tre regattor i Polen, två i USA, SM och slutligen tour-tävlingen Argo Gold Cup på Bermuda. Den senare vann vi vilket har varit den främsta anledningen till att vi nu har klättrat ytterligare på världs­rankingen. Med tanke på den hårda konkurrensen är vi oerhört stolta över vår placering men vi siktar på att klättra vidare hälsar Johnie.

Uppdaterad: 2014-12-11