Lanzarote International Regatta

Lanzarote International Regatta för 49er/FX och Nacra seglades 19-26 mars utanför Marina Rubicon på Lanzarote. Nacraseglarna Marcus Dackhammar(GKSS) och Ida Svensson(KSSS) som började segla tillsammans för bara ett drygt år sedan gjorde en fantastiskt regatta och slutade på 10e plats. Landslagskompisarna Emil Järrud och Cecilia Jonsson (KSSS) seglade mycket jämnt och bra under hela regattan och slutade på 4e plats, riktigt starkt av båda Nacrateamen!

Särskilt andra halvan av regattan var fenomenalt bra för Ida och Marcus där de var med och seglade om topplaceringarna i varje race. Tyvärr avslutades regattan olyckligt när de i starten av sista racet träffades av en stor våg och tappade kontrollen på sin båt så de krockade med den spanska båten och fick avbryta seglingen. 

I 49er FX gick det lite trögare för team Klara Westler/Rebecca Netzler som slutade på 22a plats. Efter analys och vila fortsätter Klara och Rebeccas säsong med träningsläger i Cascais i april tillsammans med flera andra team i världseliten.

Resultat Lanzarote International Regatta

Av:

Daniel Birgmark

Daniel Birgmark

031-696838

Huvudtränare GKSS

Uppdaterad: 2021-03-28