Givande vinterträning för GKSS elitseglare

GKSS elitseglare har förberett sig väl under vintern med tuff, målmedveten träning för att höja nivån ytterligare inför säsong 2019. Våra team har valt vinterträningsplatser med omsorg för att få bästa sparring och träningsvatten.

GKSS 49er, 49erFX och Laserseglare har haft Vilamoura, Portugal som vinterträningsbas där övriga världseliten också varit samlad. Man har haft ett vinterschema med en blandning av träningsläger och träningsregattor där det blivit många högkvalitativa timmar på vattnet kombinerat med tuff grundfysträning på land.

Vår finnjolleseglare Max Salminen hittade bästa möjliga träningsupplägg i Aten under oktober och november. Där fick han bra sparring mot bl a brons och guldmedaljörerna från VM-2018. Max seger på världscupen i Miami i januari var ett bra betyg på att satsningen går enligt plan. Nu är träningsbasen flyttad till Mallorca där det blir två längre träningsläger innan vårens tävlingssäsong i Europa inleds med Trofeo Princesa Sofia i början av april.

Vårt unga 470 team, Olivia Bergström/Lovisa Karlsson, har haft ett spännande träningsupplägg under vintern där de tränat med spanska och amerikanska 470 landslagen på Lanzarote. Detta har givit Olivia och Lovisa möjlighet att ytterligare utveckla bl a teknik och fart.

Carl-Fredrik Fock och Marcus Dackhammar, vårt 470-team som är etablerade i yttersta världstoppen, har också haft en mycket målmedveten vinterträning med två huvudfokus, att utveckla startteknik samt förbättra kryssfart i hård vind och stora vågor. Just nu befinner sig teamet på Nya Zeeland där de tränar med Nya Zeeländska landslaget.

Vi ser fram emot seglingssäsongen 2019!

Finnjolle vinterläger Palma 2019

Wester Netzler vinterläger Vilamoura 2019

Fock/Dackhammar vinterläger Nya Zeeland 2019

Bergström/Karlsson vinterläger Lanzarote 2019

GKSS Laser vinterläger 2019

49er vinterläger Vilamoura 2019

Av:

Daniel Birgmark

Daniel Birgmark

031-696838

Huvudtränare GKSS

Uppdaterad: 2019-03-01