Bronsmedalj till Max Salminen i Finnjolle-EM

Max Salminen seglade på lördagen hem en bronsmedalj när Finnjolle-EM avslutade i spanska Cadiz. Max blev tvåa i medaljracet och lyckades därmed behålla den tredjeplats i totalen har haft de senaste dagarna. 

Spaniens södra atlantkust bjöd på riktigt tunga förhållanden med mycket grov sjö, stora dyningar ich vind från 11 m/s upp emot 14/15 i byarna.

- Det blåste verkligen mycket, så idag handlade det om "boathandling". Men jag är nöjd med mitt brons. jag hade ju gärna varit med i striden om guldet men två dåliga race satte stopp för det säger Max. 

Taktik var att segla enkelt i den starka vinden, med så få slag som möjligt. Samtidigt var det viktigt för Max att hålla koll på de fyra seglarna som jagade bakifrån och kunde hindra bronsmedaljen för Max.

- Det är en svår situation - tredje plats och ingen chans på silver eller guld men många som jagar mig för bronsplatsen. Men jag är riktigt nöjd med hur jag seglade här i slutet av regattan. Och medaljracet självklart, säger Max som är regerande världsmästare i klassen.

Kampen om guldet och silvret stod, redan innan medaljracet, mellan de två i toppen och det blev Edward Wright från Storbritannien som vann EM. Två blev holländaren Nicholas Heiner. 

Avsändare SSF.

//Marknadskommittén

Uppdaterad: 2018-03-18